Rodbehandling i Søborg: Hvad du behøver at vide

Rodbehandling er en tandbehandling, som nogle gange er nødvendig, når tandens pulpa bliver inficeret. Rodbehandlinger udføres ved at fjerne noget af nerven og vævet inde i roden, hvilket gør den steril og fri for infektion. Rodbehandlinger i Søborg kræver ofte bedøvelse og en tandlæge for at fjerne eventuelle råd eller skadelige bakterier inde i din tand. Rodbehandlinger tager tid: de skal måske gennemføres over to aftaler med ca. tre uger mellem dem for at sikre knogleheling, men når de er afsluttet, bør der ikke længere være smerter eller følsomhed!

Hvad er en rodbehandling, og hvorfor har jeg brug for den?

Rodbehandling er en tandbehandling, som nogle gange er nødvendig, når tandens pulpa bliver inficeret. Ved rodbehandling fjerner man noget af nerven og vævet inde i roden, så den bliver steril og fri for infektion. Rodbehandlinger i Søborg kræver ofte bedøvelse og en tandlæge til at fjerne eventuelle råd eller skadelige bakterier inde i din tand. Rodbehandlinger tager tid: de skal måske gennemføres over to aftaler med ca. tre uger imellem for at sikre knogleheling, men når de er gennemført, bør der ikke længere være smerter eller følsomhed!

Rodbehandling er normalt nødvendig, fordi tandens pulpa – som indeholder nerver, blodkar og bindevæv – bliver inficeret, normalt ved forfald. Ved rodbehandling fjernes pulpen, så den bliver steril og fri for infektion. Rodbehandlinger i Søborg kræver ofte en bedøvelse og en tandlæge til at fjerne eventuelle karies eller skadelige bakterier inde i din tand. Rodbehandlinger tager tid: de skal måske gennemføres over to aftaler med ca. tre uger imellem for at sikre knogleheling, men når de er færdige, bør der ikke længere være nogen smerter eller følsomhed!

Hvad er fordelene ved at få en rodbehandling?

Fordelene ved rodbehandling er bl.a. at forhindre infektioner, der spreder sig til kroppen og kræver omfattende kirurgi, og at skabe mere plads til hygiejneforanstaltninger som f.eks. at børste tænderne grundigt to gange dagligt sammen med brug af interdentale børster mindst en gang om dagen. Ved rodbehandling fjernes pulpen, som er en vigtig del af sunde tænder ved at levere nerver og blod til tænderne. Rodbehandlinger i Søborg kræver ofte en bedøvelse og en tandlæge til at fjerne eventuelle karies eller skadelige bakterier i din tand. Rodbehandlinger tager tid: de skal måske gennemføres over to aftaler med ca. tre uger imellem for at sikre knogleheling, men når de er færdige, bør der ikke længere være smerter eller følsomhed!

Hvor lang tid tager en rodbehandling at gennemføre

En rodbehandling kan tage et par aftaler med ca. tre uger mellem dem, så knoglen kan hele. Rodbehandlinger i Søborg kræver ofte en bedøvelse og en tandlæge til at fjerne eventuelle karies eller skadelige bakterier inde i din tand. Rodbehandlinger tager tid: de skal måske gennemføres over to aftaler med ca. tre uger imellem for at knoglen kan hele, men når de er gennemført, bør der ikke længere være nogen smerter eller følsomhed!